Ik heb zoveel woede in me

23/12/2019

ik heb zoveel woede in me

Ik heb zoveel woede in me is een gevoel die we snel krijgen op het moment dat we veel onmacht of irritatie voelen. Doordat we niet begrepen voelen door andere mensen. Of dat we niet tevreden zijn met hoe ons leven nu gaat. Met als gevolg dat we ons snel beginnen af te vragen. Ik heb zoveel woede in me en ik weet niet hoe ik daarvan afkom. Waarbij het volgende jou daar zeker bij kan helpen…

Inhoudsopgave

Ik heb zoveel woede in me die ik niet kan loslaten

Het kan vaak voorkomen dat op het moment dat je veel irritatie ervaart over wat erop dit moment gebeurt. Dat dit snel omslaat naar een gevoel van woede die je niet meer kan kwijtraken. Met als gevolg dat je erg lang met dit gevoel kan blijven rondlopen. Waarbij je merkt dat het erg zwaar voelt doordat woede zo ontzettend veel energie kost. Met name doordat je hierdoor continue negatieve gedachtes krijgt over het onderwerp waar je nu zo boos over voelt. Waardoor we ons gaan afvragen: Ik heb zoveel woede in me en ik weet niet hoe ik daarmee om moet gaan.

Wat kan namelijk snel gebeuren op het moment dat we omgaan met andere mensen. Waarbij je het niet leuk vindt wat zij doen doordat ze over jou grenzen heen zijn gaan. Vaak door meteen al aan te geven dat dit gebeurd zal de ander hiermee rekening houden. Waardoor er geen reden daarna meer ontstaat om jezelf hier nog boos over te voelen. Doordat deze het begrip naar jou toont over hoe jij je voelt. Waardoor je dus ook door de ander voelt gezien. Het is met name op het moment dat je niet door een ander voelt gezien. En dat deze dus steeds iets doet waar jij last van ervaart. Dat je steeds meer een gevoel van woede gaat opbouwen. Doordat er steeds maar geen rekening met jou wordt gehouden.

Woede is er vaak op gericht om jezelf te laten zien. Doordat je steeds hiervoor alles heb toegelaten. Wat je dus nu niet meer pikt, en je dus in staat stelt eerlijk met een ander te worden.

Een andere reden dat je veel woede kan ervaren kan snel voorkomen doordat je ontevreden bent over je leven. Waarbij er niet zozeer een specifieke reden is waarom je zoveel woede ervaart. Maar dat je meer heel veel frustratie ervaart over het feit dat het niet op dit moment gaat zoals jij dat wilt. Wat kan bijvoorbeeld komen doordat je onder je niveau werkt bij je huidige werk. Waardoor je dus je steeds niet gezien voelt voor de kwaliteiten die jij hebt. Waardoor dit veel frustratie geeft doordat je jaloers kan voelen op je collega’s die wel het werk doen wat jij graag ook zou willen. Met als gevolg dat je veel woede kan voelen over de onmacht over wat jij graag zou willen in jouw leven.

Hoe het komt dat we vaak woede ervaren doordat we ons niet begrepen voelen

Wat je dus steeds ziet terug komen op het moment dat je veel woede ervaart. Is dat deze met name steeds ontstaat doordat we ons niet gezien voelen. Maar vooral ook blijft bestaan doordat we hier geen uiting aan geven. Doordat je niet aangeeft wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Nu is het nooit verstandig om je woede op een ander te uiten. Want is het erop gericht dat de ander ons beter begrijpt. Doordat tegen de ander heel veel te gaan schelden over hoeveel pijn we door hem ervaren.

Het nadeel hiervan is dat er juist het tegenovergesteld plaats vind. Want in plaats van dat de ander hierdoor meer begrip voor jou krijgt. Voelt dit voor de ander vaak juist meer als een aanval. Waardoor deze juist boos op jou wordt. Omdat deze zich niet begrepen voelt in zijn opvattingen. Met als gevolg dat je hierdoor twee mensen krijgt die hun eigen woede op elkaar afreageren. Waarbij beide personen in het gevecht probeert de ander meer in te laten zien wat voor hun nu juist zo pijnlijk is.

Hoe meer je tegen de ander schreeuwt hoe boos je bent. Hoe meer de ander juist terug schreeuwt omdat deze zich aangevallen voelt.

Het is juist op het moment dat je alleen nog maar in gevecht bent over het verdedigen van jou standpunt. Dat je hierdoor het steeds moeilijker wordt om nog jezelf open te stellen voor het gevoel van de ander. Met name doordat woede je erg op jezelf laat richten. Doordat we alleen nog maar bezig zijn over hoe ontzettend vervelend we de her gedrag van de ander vinden. En dus hoeveel pijn ons dit doet dat de ander zo reageert. Waardoor we niet meer door hebben vanuit welk standpunt nu juist de ander vandaan komt.

Want de meeste zullen nooit expres jou pijn willen doen. De reden dat dit dan tocht gebeurd komt vaak doordat deze juist doet wat goed voor hem voelt. Want iedereen in deze wereld doet natuurlijk alles vanuit zijn eigen perspectief. Waarbij we dus altijd alles doen vanuit ons eigen idee hoe je met andere mensen omgaat. Waarbij we vaak aan de ander gaan storen, doordat we niet dezelfde ideeën hebben over hoe je met mensen hoort om te gaan. Waardoor dit snel tot een miscommunicatie kan leiden. Met als gevolg dat je aan elkaar gaat irriteren en je hierdoor een sterk gevoel van woede voor elkaar gaat opbouwen.

Hoe je het beste kan omgaan met een gevoel van woede

Belangrijk is dus vooral om voor jezelf toch te blijven realiseren dat hoe boos je ook mag voelen op de ander. Dat deze het waarschijnlijk nooit zo heeft bedoeld. Omdat het andere persoon nooit de intentie heeft gehad om jou pijn te willen doen. Maar dat dit toch is gebeurd vanwege verschillende opvattingen. Het is vaak door ons sterk gevoel van woede dat we dit niet meer zien. Doordat we zo boos zijn op de ander. Dat we niet meer kunnen voorstellen dat de ander dat niet door heeft wat zijn gedrag met ons doet.

Het mooie namelijk van woede is dat dit een gevoel is die zorgt voor verandering. Vaak ontstaat deze doordat je niet durft op te komen voor jezelf. Waardoor dit gevoel van irritatie steeds sterker wordt. Met als gevolg dat er een moment komt dat je zo boos wordt. Dat je echt voelt dat het niet meer zo langer gaat. Dat het dus echt tijd wordt voor verandering. Woede is namelijk een vorm van energie die zorgt voor verandering in ons leven. Doordat we vanuit ons gevoel van woede eindelijk eerlijk worden met onszelf en ander over hoe je voelt en wat je dus nodig hebt.

Woede is een gevoel dat aangeeft dat het tijd wordt voor verandering. Omdat het niet meer langer zo gaat. Wat maakt het belangrijk om goed aan te voelen wat jij wilt als je hieraan gaat werken.

Zoals ik eerder aangaf is het nooit handig om met een ander in gesprek te gaan op het moment dat je deze emotie sterk aanwezig voelt. Doordat je waarschijnlijk zo aanvallend het gesprek in gaat. Dat de ander waarschijnlijk alleen nog maar bezig is om zichzelf te verdedigen. Wat maakt het dus belangrijk dat op het moment dat je ontzettende veel woede ervaart. Dat je eerst een manier vind om dit gevoel op een positieve manier tot uiting te laten komen. Door het bijvoorbeeld af te reageren tijdens sport. Of op een andere manier die goed bij jou past. Waarbij even lekker schelden terwijl je met een tennis racket op de bank slaat, al erg goed kan helpen.

Met dan nog steeds wel de taak aan jezelf om toch echt jou gevoel van woede serieus te nemen. Want het is natuurlijk ergens vanuit ontstaan. En zolang je hier niet aan heb gewerkt, zal deze altijd weer terug komen. Wat maakt het belangrijk om goed voor jezelf door te hebben wat nu precies de kern is waarom je zoveel woede ervaart. Dat op het moment dat je weer tot rust bent gekomen. Je toch het gesprek aangaat met de gene op wie je boos was. Waarbij het vooral belangrijks is dat je aangeeft waarom het voor jou zoveel pijn doet. Op een manier waarbij de ander zich niet aangevallen voelt. Zodat deze veel meer begrip kan hebben voor jou situatie. En deze dus ook veel meer bereid is om jou hiermee te willen helpen, zodat je niet meer boos hoeft te voelen. Waarbij je dus zal merken dat als het eenmaal is gelukt. Dat je veel minder vaak last zal hebben van ontzettende woede.

Belangrijkste tips van dit artikel

  • We kunnen snel veel woede ervaren op het moment wanneer we moeite hebben om voor onszelf op te komen. Met als gevolg dat er steeds over jou grens heen wordt gegaan. Waardoor je het idee krijgt dat de ander jou niet begrijpt dat je hier last van ervaart. Met als gevolg dat je steeds bozer wordt.
  • Andere mogelijkheid waardoor we veel woede ervaren. Komt vaak doordat we ontevreden zijn met ons leven. Waardoor we steeds gefrustreerd raken over het feit dat nooit iets loopt zoals wij dat graag zouden willen. Wat geeft aan dat onze woede iets wil aangeven over de richting die je in leven op wilt.
  • Woede komt vaak vanuit een behoefte naar verandering. Waarbij als het ons teveel word we zo boos kunnen worden. Dat we eindelijk pas eerlijk worden met de andere wat ons zoveel pijn doet. Wat maakt het belangrijk om wel dit gevoel serieus te nemen. Omdat het aangeeft dat er sterk de behoeft is om gezien te worden voor wie jij bent.

    Zou je graag de kans willen vergroten dat je beter kan omgaan angst en zorgen. Dan kan het volgende jou zeker helpen…

    Angst oefening

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.