Waarom voel ik me zo ellendig

13/01/2020

waarom voel ik me zo ellendig

Waarom voel ik me zo ellendig is een gevoel die we snel krijgen op het moment dat we het erg zwaar hebben. Met als gevolg dat we erg naar verlangen om van dit gevoel af te komen. Wat wordt nog erg lastig op het moment dat je niet weet wat de reden is dat je zo ellendig voelt. Met als gevolg dat we gaan bedenken, waarom voel ik me zo ellendig en hoe kom ik ervan af. Mag jij dit dus afvragen, dan kan het volgende jou zeker hierbij helpen…

Inhoudsopgave

Waarom voel ik me zo ellendig en wat kan ik er aan doen

Op het moment dat het niet zo lekker gaat in ons leven kunnen we al snel onszelf ellendig voelen. Wat is op zich niet zo erg als je weet waar dit door komt. Doordat we het dan nog wel vervelend vinden. Maar we tenminste ook weten wat we hieraan kunnen doen. Want mag jij je bijvoorbeeld erg ellendig voelen doordat je de hele dag niets heb gegeten. Dan zal het vaak natuurlijk erg goed helpen om iets te gaan eten, waardoor daarna het ellendige gevoel voorbij is. Het wordt pas een probleem op het moment dat we niet weten waardoor dit komt. Waardoor we dus ook niet weten wat we hieraan kunnen doen om hier vanaf te komen. Met als gevolg dat we gaan bedenken, waarom voel ik me zo ellendig en wat kan ik hieraan doen.

Alles wat we voelen is vaak een signaal van hoe het nu met ons gaat. Wat betekend dus dat op het moment dat je ellendig voelt. Dat het aangeeft dat het tijd wordt voor verandering.

Wat maakt het dan ook belangrijk om voor jezelf te realiseren dat dit ellendige gevoel een signaal is van je lichaam die jou iets probeert te vertellen. Waarbij het dus ook belangrijk is om deze serieus te nemen. Met name doordat we snel de neiging kunnen krijgen om deze juist te willen gaan onderdrukken. Door onszelf af te leiden van dit ellendige gevoel met bijvoorbeeld: pijnstillers, alcohol of ergens anders de aandacht op te leggen. Wat ervoor zorgt dat we onze aandacht niet meer bij ons ellendige gevoel hebben. Wat is ook een van de redenen dat we onszelf kwijt kunnen raken in ons werk. Doordat we op deze manier niet meer hoeven stil te staan bij onszelf, doordat alle aandacht naar het werk gaat. Waardoor we dit ellendige gevoel minder gaan waarnemen.

Waarom het zo belangrijk is om voor langere termijn oplossingen te gaan

Het is juist op het moment dat we onszelf kwijtraken in manieren om onszelf maar af te leiden van ons ellendige gevoel. Dat we er hierdoor voor zorgen dat we dus ook nooit aandacht geven aan dit ellendige gevoel. Waardoor we onszelf dus ook tegenhouden te begrijpen waarom we ons zo voelen. En wat we dus mogelijk nodig hebben om van dit gevoel af te komen.

Want zolang jezelf afleidt van een ellendig gevoel, geef jezelf nooit de kans om deze te kunnen verwerken. Met als gevolg dat je dus deze in stand houdt. En dus jezelf steeds weer opnieuw moet afleiden om met deze om te kunnen gaan. Je kan natuurlijk de rest van je leven pijnstillers slikken. Wat is wel zonde als dat niet nodig zou zijn doordat het mogelijk is om van deze af te komen. Op een manier dat je de rest van je leven niet meer last van deze ervaart.

Ben je bezig met symptoom bestrijding, of ben je echt opzoek naar een oplossing die werkt op het langere termijn?

Het probleem dat we snel krijgen is dat we geen geduld met onszelf hebben. Doordat we dit ellendige gevoel te zwaar vinden. Waarbij we er hierdoor zo snel mogelijk van deze af te willen. Met als gevolg dat we hierdoor eerder kiezen voor de snelle oplossingen die werken op het korte termijn, terwijl je daar op het langere termijn helemaal niets aan hebt. Dan dat we kiezen voor wat nu misschien als erg lastig wordt ervaren. Maar dat als we dan hier eenmaal doorheen zijn gekomen. Dat dit ervoor heeft gezorgd dat we er hier ook echt vanaf zijn gekomen op het langere termijn.

Het geduld met jezelf hebben vinden de meeste mensen nog vrij lastig. Doordat we niet snel genoeg het resultaat krijgen. Met als gevolg dat we gaan bedenken dat dit niet werk. Waardoor we weer op oude manieren van afleiding terugvallen. Die er eigenlijk alleen maar voor zorgen dat we hierdoor het probleem in stand houden. Wat zie je bijvoorbeeld mooi op het moment dat je wilt afvallen. En je dus de keuze maakt om naar de sportschool te gaan. Waarbij als je dan voor een week heb getraind. Je waarschijnlijk nog weinig resultaat ziet. Met als gevolg dat de kans groot is dat je voor jezelf gaat bedenken. Dat je nu wel heel veel moeite in dit hebt gestopt, maar dat hier maar weinig resultaat uit is gekomen. Waardoor we de motivatie verliezen om door te gaan.

Welke stappen je wilt maken om van je ellendige gevoel af te komen

Wat maakt het dus ook zo belangrijk dat op het moment dat jij afvraagt, waarom voel ik me zo ellendig. Dat je dus eerst voor jezelf gaat bepalen wat nu precies de reden is dat je dit ervaart. En wat dus dit gevoel over jou zegt. Met als volgende stap dat je voor jezelf gaat bedenken wat je mogelijk zou kunnen doen om van dit ellendige gevoel te kunnen herstellen. Waarbij het dus vooral belangrijk is om dit ook te blijven doen. Doordat het vaak erg veel tijd kost om een verandering in je leven aan te brengen.

Ga jij voor korte geluk, maar lange pijn. Of voor korte pijn, maar lang geluk?

Nu is het vaak een kwestie van het blijven doen wat je nodige hebt om je beter te voelen op het langere termijn. Wat betekend dat als je hier ook echt mee aan de slag gaat. Dat het zeker de nodige wilskracht en motivatie nodig is om dit vol te houden. Waarbij je zal merken dat je hier steeds meer aan gewend begint te raken. Doordat je hier je nieuwe routine van maakt. Wat niet weg neemt dat het zeker kan voorkomen dat we toch snel afhaken. Wat maakt het dus ook zo belangrijk dat je vooral voor jezelf een plan maakt die ook echt bij jou past. Waarbij als je dit uitvoert het je hierdoor uiteindelijk elke dag een fijn gevoel geeft. Wat jou motiveert om dit te blijven doen, zodat je het op deze manier ook veel beter volhoudt.

Hoe je bepaalt wat nu de oorzaak is van dit ellendige gevoel

Wat maakt het dus wel belangrijk dat je eerst bepaalt waarom je juist zo ellendig voelt. Want zolang dit niet duidelijk voor jezelf is, is het natuurlijk ook niet mogelijk om een goed plan voor jezelf op te stellen wat je mogelijk zou kunnen doen om hier vanaf te komen. Mag jij dus een erg ellendig gevoel ervaren. Dan is het dus de eerst stap wat het nu precies is wat je ervaart. Doordat we op vele verschillende manieren ellendig kunnen voelen. Zoals bijvoorbeeld dat we: erg moe voelen, erg veel spanning ervaren of gebroken hart doordat onze relatie voorbij is. Waarbij het dus goed mogelijk is dat er iets in het verleden is gebeurd. Of dat we nog steeds iets op dit moment aan het doen zijn wat ons een ellendig gevoel geeft.

Waarbij het dus belangrijk is om voor jezelf te bepalen wat er is gebeurd wat jou deze reactie heeft gegeven. Het is goed mogelijk dat je iets heb meegemaakt dat voor de meeste mensen best wel meevalt. Maar dat dit voor jou toch erg zwaar wordt ervaren. Doordat je dit zoveel harder hebt binnen gekregen in vergelijking met andere mensen. Waarbij we dit vaak niet serieus willen nemen, doordat andere mensen hier geen last van schijn te ervaren. Waardoor we vaak voor onszelf bepalen dat wij zelf hier ook niet moeilijk over moeten doen. Terwijl we hier toch wel degelijk een ellendig gevoel over hebben.

Hoe klein en onbelangrijk het ook maar mag zijn. Als jij daar last van ervaart, dan ervaar jij daar last van.

Want mag jij echt niet de reden weten waarom je een ellendig gevoel ervaart. Dan is de kans dus groot dat het waarschijnlijk door een situatie is ontstaan die jij onbewust wel als heel pijnlijk heb ervaren. Maar dat je dit bewust niet van jezelf door had. Waardoor het net lijkt alsof je door deze situatie geen last van ervaarde, terwijl je wel degelijk hierdoor een ellendig gevoel heb gekregen. Wat maakt het dus ook belangrijk dat op het moment dat je echt niet weet waarom je zo ellendig voelt. Om voor jezelf na te gaan wat je allemaal de afgelopen tijd heb meegemaakt wat mogelijk hiervan de reden zou kunnen zijn. Met als volgende stap om voor jezelf waar te nemen, wat je nu eigenlijk echt voelt bij alles wat je de afgelopen tijd heb meegemaakt.

Waarbij je dus hierdoor beter kan waarnemen wat de reden is dat je ellendig voelt. Met als volgende stap dat wanneer je dit voor jezelf heb bepaald, deze dus ook echt serieus neemt. En dus ook echt voor jezelf vast te leggen wat jij nodig hebt om je weer goed te voelen op het langere termijn. Met wanneer dit dan is gelukt, je ook voor altijd niet meer dit ellendige gevoel zal ervaren. En je dus echt de richting opgaat naar een manier van leven waar jij je echt gelukkig meevoelt.

Belangrijkste tips van dit artikel

  • Een ellendig gevoel is vaak een signaal van ons lichaam dat erop dit moment iets plaats vindt dat tijd nodig heeft om te herstellen. Waarbij op het moment dat we niet weten hoe we dat moeten doen. We snel onszelf gaan afleiden met ander manieren om maar geen pijn te hoeven voelen. Met als gevolg dat we hierdoor juist geen aandacht meer geven aan dit signaal en hoe we het beste van deze kunnen herstellen.
  • Want mag je geen idee hebben waarom je zo ellendig voelt. Dan is de kans groot dat je waarschijnlijk iets heb meegemaakt waardoor je zo voelt. Maar dat je dit niet bewust zo heb ervaren. Waardoor het lijk alsof dit wel meeviel, terwijl je daar schijnbaar onbewust toch erg veel last van ervaart. Wat maakt het dus ook zo belangrijk om voor jezelf waar te nemen wat je de afgelopen tijd allemaal is gebeurd.
  • Op het moment dat je voor jezelf door krijgt wat nu precies de reden is dat je zo ellendig voelt. Is het vooral belangrijk om voor jezelf een plan te maken wat je mogelijk zou kunnen doen. Wat ook echt werkt op het langere termijn. Zodat je op deze manier er ook echt voor zorgt dat het niet meer terug komt.

Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.