Ik voel me rot als ik alleen ben

27/12/2019

ik voel me rot als ik alleen ben

Ik voel me rot als ik alleen ben is een gevoel die we snel krijgen op het moment dat we niet comfortabel zijn met hoe ons leven nu gaat. Met als gevolg dat op het moment dat we alleen zijn. We dan pas de tijd hebben om te realiseren hoe slecht we onszelf gaat. Met als gevolg dat we snel de gedachte kunnen krijgen, ik voel me rot als ik alleen ben. Mag jij dit dus ervaren dan kan het volgende jou hierbij zeker helpen…

Inhoudsopgave

Het gevoel: Ik voel me rot als ik alleen ben

Als mens vinden we het altijd erg leuk om met andere mensen om te gaan. Met name doordat we dan samen kunnen lachen over alle gekke dingen in de wereld. Of dat we juist steun van elkaar krijgen op het moment dat je niet zo goed voelt. Wat maakt het dus ook erg belangrijk om vooral met mensen om te gaan met wie je ook echt een sterke verbinding voelt. Doordat het nog best wel vaak kan voorkomen dat we met mensen omgaan. Waarbij we ons niet zo veilig voelen om steun aan deze te vragen.

Vaak gaan we ook met andere mensen om, zodat we een afleiding hebben van onze problemen op dit moment. Doordat je dan niet bezig hoeft te zijn met waar jij nu last van ervaart. Doordat je met al je aandacht bij de andere persoon bent. Met als gevolg dat wanneer je dan weer alleen bent. Je snel de gedachte kan krijgen, ik voel me rot als ik alleen ben en hoe kom ik hier vanaf.

Pijn is heel waardevol, doordat deze aangeeft dat het tijd word voor verandering.

Terwijl het gevoel van jezelf rot voelen omdat je alleen bent eigenlijk heel waardevol is. Omdat dit aangeeft hoe het nu eigenlijk echt met jou gaat. Want het kan namelijk heel vaak voorkomen dat we onszelf zo vol plannen met afspraken. Dat we hierdoor geen moment voor onszelf hebben om aan te voelen hoe het nu eigenlijk echt met ons gaat. Waarbij als je dan alleen bent, pas echt weer de verbinding met jezelf vind over wat jij nodig hebt.

Het gevoel dat je rot voelt is vaak een signaal die aangeeft dat erop dit moment iets afspeelt wat niet goed zit. Nu is pijn er vaak opgericht dat je beter voor jezelf gaat zorgen. Zoals je dat bijvoorbeeld ziet wanneer je ziek bent. Want als je op dit moment ontzettend griep hebt. Wordt je door de nare gevoelens die hierdoor ontstaan verplicht om ook echt rust te gaan nemen. Zodat je beter van deze kan herstellen. Wat dus aangeeft dat ons gevoel er vaak op gericht is om beter voor jezelf zorgen.

Waarom een goed balans in sociale contacten zo belangrijk is

De reden dat we voor een lange tijd rot kunnen voelen. Komt doordat we niet naar ons gevoel luisteren. Wat zou bijvoorbeeld kunnen vergelijken met dat je toch naar je werk gaat, terwijl je ontzettend ziek voelt. Ditzelfde met je rot voelen op het moment dat je alleen bent. Wilt dus aangeven dat erop dit moment een behoefte is waar door jou niet op word ingegaan. Wat maakt het dus ook belangrijk om voor jezelf door te hebben wat nu precies dit negatieve gevoel jou probeert te vertellen.

Wat maakt dus de reden dat je vaak rot voelt op het moment dat je alleen bent. Dat deze komt doordat we niet goed door hebben wat nu precies onze behoefte is. Want wat je vaak ziet is dat we als mens een sterke behoefte hebben om ons sociaal leven in een goed balans te krijgen. Waarbij we zowel voldoende tijd voor onszelf hebben, met daarnaast voldoende tijd die we besteden met andere mensen.

Alles in het leven is in balans, waarbij we ons pas echt slecht gaan voelen als ons leven uit balans is geraakt.

Op het moment dat dit balans teveel een kant opgaat, begint het pijn te doen. Doordat je een tekort voelt aan sociaal contact. Of juist dat alle sociale contacten als een verplichting begint te voelen. Doordat je niet meer de energie ervaart om aan iedereen steeds zoveel aandacht te besteden. Wat maakt het dus belangrijk om voor jezelf vast te stellen wat jou balans is. En dus in hoeverre het ook klopt hoe je op dit moment je tijd besteed. En of dit dus ook echt goed voor jou voelt hoe deze tijdsbesteding op dit moment in jouw leven plaats vindt.

Mag het zo zijn dat je bij jezelf ervaart dat er geen problemen zijn met het hoeveelheid contact wat je nu op dit moment ervaart. Maar dat je vooral moeite mee hebt om alleen te zijn. Dan is goed mogelijk dat het balans van sociale contacten niet de reden is dat je rot voelt als je alleen bent. Dat dit gevoel iets anders wilt weergeven. Waardoor je waarschijnlijk dit ook niet oplost door vaker met vrienden af te spreken. Omdat het aangeeft dat er iets afspeelt wat niet lekker gaat. Waarbij afspreken met andere mensen vaak daardoor alleen maar een afleiding wordt van het probleem. Dan dat je echt aan de oorzaak gaat werken.

Hoe je het best kan omgaan met een rot gevoel als je alleen bent

De reden dat we vaak ons rot kunnen voelen op het moment dat we alleen zijn. Komt vaak doordat we niet comfortabel zijn met onszelf. Doordat we ontevreden zijn over hoe ons leven nu gaat. Met als gevolg dat op het moment dat je alleen bent jezelf helemaal kapot kan maken met alle negatieve gedachtes. Die nu pas de kans krijgen om onder jou aandacht te komen. Want de reden dat je vaak rot voelt komt doordat er vaak nu iets plaats vindt waar je niet gelukkig over voelt. Met als gevolg dat we vaak hiervan proberen te ontsnappen door heel veel afleiding te zoeken in ons leven. Zodat we niet meer met deze bezig hoeven te zijn.

Wat maakt het dus ook belangrijk om voor jezelf vast te stellen dat het helemaal niet erg is om alleen te zijn. Omdat dit je de tijd geeft om vast te stellen wat jij nodig hebt om echt gelukkig te worden. Doordat je pas op het moment dat je alleen bent. Ook echt de kans krijgt om tijd voor jezelf te hebben om na te denken wie jij bent en wat je nodig hebt.

Hoe comfortabeler je met jezelf bent over wie jij bent als persoon. Hoe makkelijker het wordt om alleen met jezelf te zijn. Doordat jij zelf voldoende bent om gelukkig mee te zijn.

Want als ik naar mijn eigen levenservaring kijk heb ik mij nog het meest alleen gevoeld op het moment dat ik mij slecht voelde. Waarbij ik de steun en liefde van andere mensen ging opzoeken om mijzelf weer beter te voelen. En het was voor mij pas op het moment dat ik aan mijzelf ging werken. Dat ik het juist heel fijn begon te vinden om alleen te zijn. Doordat ik op dit soort moment een ontzettend sterke tevredenheid over mijzelf voel.

Waardoor ik ook veel minder nog de behoefte krijg om mijn geluk van andere af te laten hangen. Mag jij je nu op dit moment heel rot voelen als je alleen bent. Dan kan het heel goed helpen door juist aan jezelf te gaan werken. In plaats van dat je het gaat proberen dit op te lossen, door te proberen je gelukkiger te voelen door wat je van andere mensen krijgt.

Belangrijkste tips van dit artikel

  • Als mens proberen we vooral onze negatieve gevoelens te vermijden. Terwijl deze nog best wel belangrijk zijn. Doordat deze aangeven dat het tijd wordt voor verandering. Doordat er nu iets niet lekker gaat, waardoor je dit gevoel ervaart.
  • Als mens hebben we een sterke behoefte aan een goed balans in sociaal contacten. Waarbij als deze teveel uitwijkt naar een bepaalde richting. We ons hierdoor snel rot gaan voelen. Wat maakt het belangrijk om voor jezelf stil te staan hoe je op dit moment je tijd besteed.
  • Mag je al veel goed sociale contacten hebben. Maar je ervaart nog steeds veel negatieve gevoelens op het moment dat je alleen bent. Dan is het goed mogelijk dat je waarschijnlijk op dit moment erg ontevreden voelt over hoe het nu in je leven gaat. En dat het dus tijd wordt voor verandering.

    Zou je graag de kans willen vergroten dat je beter kan omgaan angst en zorgen. Dan kan het volgende jou zeker helpen…

    Angst oefening

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.