Altijd boos en negatief

30/05/2020

altijd boos en negatief

Altijd boos en negatief zijn is een signaal van ons lichaam dat we de situatie niet langer meer kunnen volhouden en dat het dus tijd wordt voor verandering. Wat kan het nog erg lastig maken op het moment dat je niet duidelijk voor jezelf hebt wat nu echt de kern is dat je zo boos voelt. Met als gevolg dat we steeds met oplossingen komen die niet werken. Mag jij je dus altijd boos en negatief voelen, dan kan het volgende hier zeker bij helpen…

Inhoudsopgave

Waarom voel ik mij altijd boos en negatief

Op het moment dat we veel situaties meemaken in ons leven die we niet leuk vinden, kunnen we onszelf snel hierdoor voor een lange tijd boos en negatief voelen. Met name op het moment dat we snel geraakt kunnen worden door wat ander mensen zeggen. Waarbij zelfs op het moment dat een opmerking van een ander goed bedoeld is. We toch snel dit opnemen als een aanval waar we erg boos van kunnen worden. Met de goede kans dat op het moment dat je weer tot rust bent gekomen. Dat je bij jezelf realiseert dat het eigenlijk achteraf wel meeviel. Alleen leek het allemaal erg heftig, doordat we snel vanuit onze negatieve gedachtes alles erger maakte dan het echt was. Met als gevolg dat we hierdoor vaak realiseren, ik voel mij altijd boos en negatief en hoe kan ik hier het beste mee omgaan.

Je kan alleen boos op iemand worden als je ergens in geraakt voelt. Want zou dit gevoel er niet zijn, dan zou de opmerking van een ander voor jou ook geen waarde hebben.

Het probleem van altijd boos en negatief zijn is dat we het vaak hierdoor moeilijker vinden om niet alles persoonlijk te nemen. Met als gevolg dat de kans groot is dat alles wat in jouw leven op dit moment gebeurt, een reden kan worden om je boos over te voelen. Wat geeft dus aan dat waarschijnlijk alles op dit moment wel meevalt wat er in jouw leven gebeurd. Maar dat je dit niet zo waarneemt door het negatieve gevoel. Het is goed mogelijk dat jouw tolerantie naar ander mensen steeds lager wordt op het moment dat je negatief voelt. Want mag jij je rustig en goed voelen, dan zal je dus ook zien dat een vervellende opmerking van een ander jou minder raakt. Wat geeft dus aan dat het negatieve gevoel wat we ervaren ervoor zorgt dat we ons eerder geraakt voelen waardoor we eerder boos worden.

Wat het over jou zegt dat je altijd boos en negatief voelt

Het interessante van ons menselijk lichaam is dat alles wat wij voelen vaak een signaal is wat we nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld dat je honger voelt vanuit de behoefte om te eten, moe gevoel vanuit de behoefte om uit te rusten of dat we ons ziek voelen vanuit de behoefte om meer tijd voor onszelf te nemen om te herstellen. Ditzelfde is natuurlijk ook met ons negatieve gevoel waardoor we altijd boos zijn. Wat geeft dus aan dat achter je negatieve gevoel een behoefte zit waar niet aan wordt voldaan, waardoor je met dit gevoel blijft zitten.

Het bijzonder van boos zijn is dat dit eigenlijk een heel mooi gevoel is als je er op de juiste manier mee omgaat. Want wat je namelijk ziet is dat boos zijn ons de energie geeft om ons leven te willen veranderen. Want mag jij bijvoorbeeld een vervelende werkgever hebben die steeds jou erg veel werk geeft. Dan zal je waarschijnlijk op het begin dit allemaal nog wel aannemen omdat je niet wilt worden ontslagen. Maar hoe langer dit duurt hoe zwaarder en stressvoller dit voor jou wordt. Met als gevolg dat je steeds meer negatief gaat voelen. En je dus ook steeds meer boos begint te worden op je werkgever, vanuit het gevoel dat dit niet langer meer zo gaat. Waardoor het gevoel van boosheid jou dus motiveert om de situatie te gaan veranderen zodat je van je stress afkomt.

Het gevoel van boos zijn geeft aan dat het tijd wordt om je leven te gaan veranderen. Wat leidt alleen wel tot de vraag: Wat wilt jouw gevoel van boosheid veranderen?

Wat geeft dus aan dat het gevoel van boos zijn er altijd opgericht is om de situatie te willen veranderen. Door het niet meer te toe te laten hoe andere mensen met jou omgaan. Waardoor dus het boze gevoel jou motiveert om voor jezelf op te komen. En je dus hierdoor ook steeds sterker je eigen grenzen gaat aangeven. Wat is natuurlijk iets heel belangrijks op het moment dat je erg veel last ervaart van andere mensen die misbruik van jou maken. Waardoor het dus ook juist goed is dat je nu wel voor jezelf gaat opkomen door boos te worden op de ander. Het wordt alleen lastig op het moment dat je boos wordt op de verkeerde mensen. Want mag jij je erg boos voelen over hoe jouw werkgever met jou omgaat. Dan verdwijnt dit gevoel natuurlijk niet als je deze boosheid gaat afreageren op je partner. Met als gevolg dat we met het boze gevoel blijven zitten.

Op wie zijn we nu eigenlijk echt boos?

Want wat je ziet is dat we vaak niet eens zo heel erg boos zijn op andere mensen. Maar dat we vooral boos zijn op onszelf, vanuit de gedachte dat we teleurgesteld zijn over onszelf dat we niet anders hebben gereageerd. Het is vaak wat we in het verleden hebben meegemaakt waar we erg negatief over voelen. Dat we hierdoor vanuit onze eigen strengheid zeer boos op onszelf kunnen zijn dat we dit hebben laten gebeuren. Met als gevolg dat op het moment dat we dus niet goed verwerken wat er in het verleden is gebeurd, we hierdoor het negatieve gevoel van boos zijn erg lang met ons kunnen meedragen.

Op het moment dat je niet op de juiste manier omgaat met je eigen boosheid, zorg je ervoor dat je deze alleen maar versterkt.

Want wat je namelijk ziet bij de meeste gevoelens is dat deze pas verdwijnen op het moment dat we hier uiting aangeven. Zoals je dat bijvoorbeeld ziet bij verdriet, waarbij je dus gaat huilen om dit verdriet te verwerken. Het probleem is alleen bij boosheid dat dit iets lastiger is. Want vaak als jij boos wordt op een ander, zal deze dit eerder als een aanval zien, dan dat deze begrip voor jou toont. Met als gevolg dat je eerder met elkaar het gevoel van boosheid versterkt en je dus alleen maar negatiever gaat voelen, dan dat dit het oplost. Ditzelfde gebeurd natuurlijk ook met de boosheid naar jezelf toe. Want hoe bozer je op jezelf wordt, hoe negatiever over jezelf wordt. Met als gevolg dat je het eigenlijk hierdoor alleen maar moeilijk maakt voor jezelf om van je boosheid af te komen.

Wat helpt om van je boosheid en negatieve gevoelens af te komen

Want wat dus belangrijk is dat je voor jezelf realiseert dat boosheid vaak een gevoel is die aangeeft dat het tijd wordt voor verandering. Doordat er bijvoorbeeld al zo vaak iets is gebeurd wat jij niet leuk vindt, dat je hierdoor steeds bozer over bent gaan voelen, wat jou motiveert om dit te gaan veranderen. Wat maakt het dus de eerste stap om voor jezelf te gaan waar te nemen wat nu precies in jouw leven afspeelt waar jij je niet gelukkig bij voelt. En wat dus dit gevoel van boosheid wilt aangeven over wat jij nodig hebt om je weer beter te voelen. Wat wordt natuurlijk heel makkelijk als het duidelijk voor jou is van wie jij op dit moment het meest last ervaart. Waarbij het dus de volgende stap is om dit op een goed manier met de ander te gaan bespreken.

De valkuil waar je voor wilt opletten is dat je niet vergist in wat nu precies de oorzaak is van waarom je boos en negatief voelt. Want op het moment dat jij bijvoorbeeld je eigen grenzen gaat aangeven bij iemand op wie je boos bent. Maar na afloop merk dat dit jou helemaal niet heeft geholpen, doordat je nog steeds met hetzelfde gevoel zit. Dat dit dus aangeeft dat de kans groot is dat dit helemaal niet de reden is waarom je zo negatief voelt. Alleen heb je in je hoofd bedacht dat dit mogelijk de reden kon zijn. Wat ontstaat met name op het moment dat we iets meemaken wat lijkt op de kern van waar onze boosheid vandaan komt. Maar is dus niet de echte reden waarom we ons zo voelen.

Pas op het moment dat jezelf begrijpt kan je ook echt aan jezelf gaan werken.

Wat maakt het dus echt belangrijk om voor jezelf te gaan waarnemen wat nu de kern is waarom je zo boos voelt. En dat je dus ook echt eerlijk met jezelf zal moeten worden over wat jij nodig hebt om van dit probleem af te komen. Want je kan bijvoorbeeld altijd wel boos blijven op iedereen die jou afwijst. Het feit dat je zo sterk reageert op afwijzing geeft juist aan hoe sterk je de behoefte ervaart om een goede verbinding te hebben met andere mensen. Wat wordt natuurlijk heel lastig op het moment dat je altijd boos op iedereen reageert.

Dit is maar een voorbeeld, want er zijn nog ontzettend veel andere reden waardoor je boos kan voelen. Wat maakt het dus ook zo belangrijk om echt eerlijk met jezelf te worden en hieraan te gaan werken. In plaats van dat je steeds je negatieve gevoelens op een ander afreageert. En je dus zal merken dat je als je echt de stappen heb gemaakt om aan de kern te gaan werken je hierdoor steeds minder vaak boos en negatief zal voelen.

Belangrijkste tips van dit artikel

  • Het gevoel van boos zijn geeft aan dat we niet langer tevreden zijn hoe ons leven nu verloopt. Waarbij boosheid dus aangeeft en ons motiveert om ons leven te gaan veranderen. Het nadeel is alleen dat we hierdoor eerder gaan proberen andere mensen te veranderen. Dan dat we juist gaan kijken wat wij nodig hebben.
  • Want de reden dat we voor een lange periode ons boos en negatief kunnen voelen. Komt vaak doordat we niet duidelijk door hebben wat nu precies de kern is waarom we ons zo voelen. Met als gevolg dat we vaak onze boosheid op een verkeerde manier uiten waardoor deze niet weggaat.
  • Wat maakt het dus belangrijk om echt eerlijk met jezelf te worden wat nu precies echt de kern is dat je zo boos voelt. Want achter elk gevoel zit een behoefte die niet vervuld wordt. Waarbij dus dit gevoel pas weg kan gaan op het moment dat je deze wel tot vervulling weet te brengen.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.