Ik kom niet verder in het leven

23/02/2018

Ik kom niet verder in het leven

Ik kom niet verder in het leven. Merk jij steeds dat alles niet zo lekker loopt. En vraag je dus af wat het nu eigenlijk is wat jou echt gelukkig zou kunnen maken. Doordat je steeds bij jezelf afvraagt, ik kom niet verder in het leven, wat maakt mij gelukkig, waar doe ik dit allemaal nu precies voor. Ben jij dus benieuwd hoe je meer te weten kan komen over wat jou het best zou kunnen helpen. Dan kan je dit het als volgt bereiken…

Inhoud

Ik kom niet verder in het leven

Ik zelf vaak de gedacht gehad van, ik kom niet verder in het leven. En ondanks dat ik pas in de dertig ben heb ik toch wel voor mijzelf vastgesteld dat het gaat om je eigen angsten te overwinnen. Het zou goed kunnen dat als ik in mijn 50ste jaar ben. Dat ik hier met veel meer levenservaring anders op zou terugkijken.

Wat ik steeds merk is dat als je een bepaald doel hebt. Zoals bijvoorbeeld het behalen van je opleiding of vinden van de juiste relatie die bij je past. Dat bij alles wat je doet is er altijd de angst is dat het fout kan gaan. Omdat je juist voor jezelf hebt vastgesteld dat je het gaat doen. Je weet alleen nog niet hoe dat in de toekomst gaat lopen.

En het is vaak deze onzekerheid die ervoor zorgt dat we stress ervaren. Omdat we er voor ons eigen gevoel erg veel in deze keuze hebben geïnvesteerd. Zonder dat we zeker weten of het ook goed zal komen. Daar komt natuurlijk ook nog bij dat we vaak stress ervaren over de invloed die andere mensen over ons hebben.

Het is vaak de combinatie van de angst te falen in wat we graag zouden willen. Met daarnaast de angst dat we andere niet willen teleurstellen. Waardoor we juist zo gestrest raken. Terwijl we eigenlijk juist iets aan het doen zijn. Waarbij als het goed is we juist onze passie volgen.

Waarom angst ons zo tegenhoudt van ons ware doel in het leven

Stom genoeg is het vaak zo in het leven dat alles wat goed gaat vinden we normaal. En alles wat slecht gaat krijgt van ons alle aandacht omdat het moet worden opgelost. We leven natuurlijk in een cultuur die heel erg probleemoplossend gericht is. Wat dit zo zonde maakt is dat we daardoor helemaal vergeten wat nu eigenlijk echt belangrijk is in het leven. Wat is waar we nu eigenlijk echt veel van genieten en ons veel energie geeft.

Het is goed mogelijk dat we juist bij de passies die we volgen. We ons hierbij alleen maar gaan bezighouden met waar het mis kan gaan. Waardoor dit snel zal omkeren in iets wat alleen nog maar juist meer energie kost. Waardoor de kans bestaat dat we het liefst hiermee zouden willen stoppen.

Moeilijke ervaringen​ zullen altijd veel invloed hebben op de manier hoe wij nu naar het leven kijken. Wat kan uiteindelijk voor hele verkeerde gedragspatronen zorgen. Doordat we vanuit onze angst gedrag gaan vertonen die eigenlijk helemaal niet goed bij ons past. Waardoor we dus juist deze angst in stand blijven houden.

Het bijzonder is omdat we hier niet bewust van zijn. Dat we daardoor deze juist in stand blijven houden. Pas als we echt merken hoeveel last je hiervan ervaart. En welke negatieve invloed heeft op jouw dagelijkse leven. Kunnen we de keuze maken om hieraan te gaan werken.

Waarom tegenslagen in ons leven belangrijk zijn

Het is op dat moment dat je vooral gaat werken aan wat jouw tegenhoudt te bereiken wat je graag zou willen. Dat je pas  ook echt leert wat goed wat het nu precies is waar je op zoek naar bent. Wat maakt het dus ook zo belangrijk dat je af en toe tegenslagen hebt in het leven. Waardoor je dus ook steeds meer ervaring krijgt in wat wel en niet werkt voor jou.

Als je nooit een moeilijk moment hebt gehad wat jouw forceerde echt na te denken voor wat jij staat. Zul je ook nooit voor jezelf kunnen ontdekken wie jij nu eigenlijk echt bent. En zal je dus vaak maar gewoon meegaan met de meningen van andere mensen om jou heen. Omdat je dan het minst voor jezelf een eigen keuze hoeft te maken.

Het is juist door het ervaren en verwerken van moeilijke momenten dat je leert hoe sterk je bent. Doordat deze je vooral veel levenservaring zal geven over wat jij graag wel of niet wilt. En hoe meer je wordt uitgedaagd in dit leven, hoe meer je dus ook echt de kans krijgt om je zelf te ontwikkelen.

Pas alleen wel op dat je dus nooit komt vast te zitten in je eigen problemen. Maar probeer juist hoe zwaar je het ook hebt. Steeds weer de kracht bij jezelf te vinden om met kleine stappen meer hiervan te leren. Waarbij je deze nieuwe ervaring gebruikt om steeds met kleine stapjes verder te komen.

Wat is nu echt het geheim

Het geheim achter de zin van het leven is dus ervoor te zorgen dat jouw angst je niet overneemt bij de momenten die jou het meest energie geven. Door heel erg voor jezelf te leren deze angst een plek te geven en te verwerken. Waardoor deze dus minder sterk aanwezig zal zijn.

Je dus minder wordt beïnvloeden door angst. En meer in staat bent te doen in het leven wat je echt leuk vindt. Doordat jezelf niet meer hierdoor laat weerhouden. Waardoor je zoveel mogelijk dichter bij jouw echte jezelf komt. Wat is voor mij toch echt het de zin van het leven.

Levenservaring is de kennis om in de toekomst verder te komen dan het je ooit in het verleden is gelukt.

De meeste nare ervaringen hebben alleen maar zoveel invloed op ons als de kracht die wij ze geven. En juist door het allemaal zelf te ervaren leer je hier het meest van. Je kan bijvoorbeeld duizenden boeken lezen over snowboarden. Maar als je dan eenmaal op de piste staat weet je nog steeds niet hoe je hiervan vanaf moet.

Zo is het ook met zelfontwikkeling. Alleen door het echt zelf te ervaren kunnen we hiervan leren. En dit zal je nooit lukken door het alleen maar in een boek te lezen die door een ander is geschreven. Daarom zijn juist onze nare ervaringen eigenlijk hele bijzondere momenten. Omdat als je er op een goede manier mee omgaat door het te verwerken. Je meer leert dan je ooit in een boek of van iemand anders had kunnen leren.

Mag er dus weer iets vervelends gebeuren in je leven. Probeer dan te kijken of je dit kunt waarnemen als een leermoment. En je zal zien dat je hierdoor opeens op een totaal andere manier naar je eigen problemen zal kijken.

De belangrijkste tips van dit artikel

  • Probeer voor jezelf te kijken in hoeverre je steeds wordt tegengehouden door angst. Wat er dus zou kunnen gebeuren als je dit doorbreekt.
  • Kijk eens voor jezelf dat alles wat jij graag zou willen in het leven. Of dit echt is omdat jij dit graag wilt. Of omdat je dit doet voor de goedkeuring van andere mensen.
  • Elke keer dat je iets probeert wat jou veel plezier geeft, maar helaas steeds geen succes is geworden. Zie dit dan als een leermoment hoe je dit anders zou kunnen aanpakken.
  • Je leert altijd meer door het echt te doen. Dan er alleen maar over te lezen in een boek. Daag jezelf dus ook vooral uit om ook iets aan te pakken wat jouw gelukkig maakt

Ben jij benieuwd hoe je meer positieve energie kan ervaren?

Stress overwinnen met positieve energie

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.