Elke dag hoofdpijn en moe

14/03/2020

elke dag hoofdpijn en moe

Elke dag hoofdpijn en moe kan een reden zijn dat je niet leeft op de manier die bij jouw past. Doordat je bijvoorbeeld werk hebt die voor zo zwaar voor jou is dat je hierdoor veel spanning in je lichaam ervaart. Met als gevolg dat je hierdoor elke dag hoofdpijn en moe voelt. Mag je dus hier last van ervaren, dan kan het volgende jou zeker hierbij helpen…

Inhoudsopgave

Het probleem van elke dag hoofdpijn en moe

Overal het algemeen als we leven vanuit een fijne routine ervaren we nergens last van. Het wordt pas op het moment dat we steeds meer moeten vragen van onszelf dan we aan kunnen. Dat we hierdoor steeds meer moe kunnen worden. Doordat we meer energie uitgeven dan we binnen krijgen. De reden dat we dan toch door blijven gaan komt doordat we vaak onder een ontzettende spanning staan. En het is deze spanning die ervoor zorgt dat we hierdoor hoofdpijn kunnen krijgen. Doordat de spieren in ons hoofd zo strak zitten, dat we hierdoor van deze last van beginnen te krijgen. Waarbij we hierdoor elke dag hoofdpijn en moe gevoel ervaren die niet meer weggaat.

Het nadeel is alleen dat op het moment dat je dus elke dag hoofdpijn en moe voelt. Dat als we dit voor een lange tijd ervaren. We niet meer door hebben wat nu precies de reden was dat deze is ontstaan. Met name doordat als dit voor een te lange tijd aanwezig is waardoor het lijkt alsof deze er altijd al was. En we niet meer kunnen voorstellen dat het ook anders zou kunnen zijn. Het is met name deze gedachte die ons tegenhoudt om naar een oplossing te zoeken. Doordat het kan lijken alsof hoofdpijn en moe zijn iets is wat bij jouw hoort als mens. Waarbij er snel argumenten wordt bedacht zoals: Mijn ouders hadden altijd last van hoofdpijn en vermoeidheid, dus ik heb dit van hun overgeërfd. Waarbij we dan snel de conclusie kunnen trekken dat er niets aan te doen is.

Pas op het moment dat jij toegeeft dat er geen oplossing is. Begin je hierdoor te stoppen met hieraan te werken. Waardoor je de rest van je leven hier elke dag last van zal ervaren.

Het zal zeker zo zijn dat sommige mensen eerder last krijgen van hoofdpijn en vermoeidheid dan andere. Maar dit neemt niet weg dat er altijd wel iets tegen te doen is. Waarbij het vooral belangrijk is dat je het serieus begint te nemen. Het kan goed voorkomen dat je bijvoorbeeld een baan hebt die erg veel van jouw vraagt. Met als gevolg dat je hierdoor elke dag hoofdpijn en moe voelt. Waarbij het dus de oplossing is om te kijken hoe je eigen werk voor jezelf makkelijk kan maken. Alleen doen we dat vaak nooit, omdat we niet durven toe te geven aan onze werkgever dat we het zwaar hebben. Met natuurlijk ook ons eigen gevoel van trotst die ons in de weg zit te doen wat we nodig hebben. Doordat we vaak van onszelf vinden dat we alles aan moet kunnen, terwijl we het eigenlijk te zwaar is.

Wat deze gevoelens jou proberen te vertellen

Want wat je namelijk ziet is dat alles wat jij voelt is en blijft altijd een signaal van jouw lichaam over wat je nodig hebt. Het gaat alleen niet weg doordat we vanuit ons hoofd kiezen dat dit gevoel niet uitkomt. Zoals je bijvoorbeeld ziet met een griep, waarbij we ons dan erg slecht voelen. De reden dat we ons dan erg slecht voelen komt zodat we hier ook naar gaan leven. Door in dit geval juist rust te gaan nemen, in plaats van dat we naar ons werk gaan. Sterker nog, goede kans dat als je toch naar je werk gaat terwijl je griep hebt. Dit ervoor zorgt dat je alleen maar langer ziek blijft voelen. Waarbij dus ons gevoel van ziek zijn ons stimuleert beter voor onszelf te gaan zorgen.

Alles wat jij voelt is een signaal van je lichaam die iets probeert te vertellen. Wat maakt het ook zo belangrijk om eerder open te staan wat dit over jou zegt. Dan dat je juist deze gevoelens gaat proberen te onderdrukken.

Mag jij je dus elke dag hoofdpijn en moe voelen. Dan is dit dus een signaal van je lichaam die aangeeft dat het niet goed met jou gaat. En dat het dus tijd wordt voor verandering. Door vooral mee te gaan met wat dit gevoel je probeert te vertellen. Waarbij veel rust nemen zeker kan helpen als je moe voelt. Maar waarschijnlijk in dit geval niet helpt doordat je hoofdpijn ervaart. Het is vooral deze combinatie die erg veel over jou zegt. Want zoals ik eerder aangaf kan hoofdpijn alleen maar ontstaan op het moment dat je veel spanning ervaart in je lichaam. Waarbij dus de spanning in je hoofd deze jouw hoofdpijn geeft. Het is juist deze spanning in je lichaam die er waarschijnlijk ook voor zorgt dat je daardoor slecht slaapt waardoor je moe voelt.

Wat geeft aan dat rust nemen geen zin heeft zolang je veel spanning in je lichaam ervaart. Doordat deze spanning ervoor zorgt dat je niet tot rust kan komen. Wat maakt het belangrijk dat je toch echt eerst aan je spanning gaat werken. Waarbij als dit eenmaal is gelukt, het dan pas zin heeft om rust te nemen om van je vermoeidheid af te komen. Waarbij het dus wel de vraag blijft wat je het best kan doen om van de spanning in je lichaam af te komen. De makkelijkste oplossing is om naar een masseur te gaan of yoga. Het nadeel hiervan is dat je dan op dat moment weer even tot rust komt. Waarbij als je dan de volgende dag weer naar je werkt gaat waar je mogelijk erg veel stress van ervaart. Je meteen weer opnieuw de spanning in je lichaam krijgt. Waarbij dit dus alleen maar voor een korte tijd heeft gewerkt.

Wat kan je het beste tegen hoofdpijn en vermoeidheid doen

Wat maakt het dus ook zo belangrijk dat op het moment dat je elke dag hoofdpijn en vermoeidheid ervaart. Dat je realiseert dat de kans groot is dat dit komt door een teveel aan spanning in je lichaam. Waarbij deze alleen echt weg gaat op het moment dat je ook echt gaat werken aan lange termijn oplossingen. Doordat je anders steeds weer terug valt in de spanning. En natuurlijk kan je hiervoor medicijn gaan gebruiken. Maar als jij niet werkt aan de kern die jouw spanning geeft. Betekend dit dat je dus voor de rest van je leven deze medicijnen zal moeten gebruiken. Wat kost natuurlijk veel geld en is op de lange termijn slecht voor je gezondheid.

Pas als jezelf begrijpt, kan je pas stappen gaan maken naar een beter leven. Wat begint wel met de vraag: Wat heb jij nodig? In plaats van wat wordt ervan jouw verwacht.

Mag jij dus graag aan je spanning in je lichaam willen werken. Dan is de eerste stap om weer echt stil te gaan staan over wie jij bent. En wat dus wel of niet voor jouw werkt. Want spanning in je lichaam kan alleen ontstaan op het moment dat je niet leeft op de manier die bij jouw past. Wat maakt het ook zo belangrijk om weer echt de verbinding met jezelf aan te gaan. Met name doordat we onszelf zo ontzettend kunnen kwijtraken in onze taken en plichten. Waarbij we het belangrijker vinden dat we hieraan voldoen, dan onze gezondheid. Het is juist door meer te gaan leven vanuit wat goed voor ons voelt, dan wat er van ons wordt verwacht. Dat we hierdoor van onze spanning afkomen. Wat kan zeker heel lastig zijn in bepaalde situaties, maar niet onmogelijk.

Belangrijkste tips van dit artikel

  • Hoofdpijn en vermoeidheid zijn signalen van het lichaam die aangeven dat je niet leeft op de manier die bij jouw past. En dat het dus tijd wordt voor verandering. Waarbij dit dus niet weggaat doordat we niet de verandering maken in ons leven die nodig is.
  • Hoofdpijn geeft vaak aan dat we erg veel spanning voelen in ons lichaam. Waarbij deze spanning in ons hoofd ons hierdoor hoofdpijn geeft. En vaak als je veel spanning voelt wordt het daardoor ook lastig om nog rust te nemen. Wat maakt het belangrijk om als eerst aan deze spanning te gaan werken.
  • Wat maakt het belangrijk dat op het moment dat je last ervaart van hoofdpijn en vermoeidheid. Dat je voor jezelf gaat waarnemen wat je nu precies in het leven doet wat niet bij jouw past waardoor dit is ontstaan. Met dan als volgende stap stil te staan wie jij wel bent en hoe je dit dus zou kunnen doen op een manier waarbij jij je wel beter bij voelt. Door vooral te stoppen met de druk op jezelf te leggen en meer te gaan leven vanuit wat voor jouw goed voelt.


Heb je voor jezelf een idee waar je last van ervaart. Maar kom je nog steeds niet verder, waardoor het voelt alsof je hierin vastzit. Dan kan het volgende jou zeker hierbij een stap verder brengen tot de oplossing.

Deel dit artikel!

geen reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.